ЗАВЕРКА И ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ

Има няколко вида срокове за легализация на документи – обикновена, бърза и експресна услуга. Всеки документ има различен ред на легализация в зависимост от издаващия орган. Цените на тази услуга зависят от вида на документа, който ще се легализира, и от това, през колко министерства и институции трябва да мине, за да се положат необходимите заверки и печати.

ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИ ДОКУМЕНТ, КОЙТО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА В ЧУЖБИНА

Формирането на цената за легализация на документа зависи от услугите, за които сте ни упълномощили, естеството на документа и изискващите се съответни заверки от различни учреждения, срока за изпълнение на услугата (обикновена/бърза), приложимия правен режим на легализация за държавата, в която ще се ползва и т.н.

Ето защо, за определяне на крайната цена на услугата е необходимо да се свържете с нас и да уточните параметрите на поръчката с наш сътрудник, след което ще Ви бъде предоставена информация за  дължими държавни такси, цена и срок за изпълнение на услугата, съобразен със съответните срокове за заверка.

Стандартните цени за легализация на документи при минимален брой необходими заверки са:

20 лв. – пред консулска заверка в една институция

15 / 20/ 30 лв. -  легализация на документ в МП/МВнР (обикн./бърза/експресна поръчка)

ЛЕГАЛИЗАЦИЯ НА ДОКУМЕНТ ОТ ЧУЖБИНА, КОЙТО ЩЕ СЕ ПОЛЗВА В БЪЛГАРИЯ

Услугата включва заверяване в Министерство на външните работи на извършения писмен превод, което е последният етап от процедурата по превод и легализация на Вашия документ. След тази заверка, не са необходими каквито и да са били други заверки или удостоверявания и бихте могли да ползвате  документа без проблем навсякъде, където е Ви е необходим.

Цената на услугата, която Ви предоставяме в тези случаи е в зависимост от вида на поръчката, както следва:

20 лв. – обикновена услуга

25 лв. – бърза услуга

*Забележка: Посочените  цени не включват дължимите държавни такси,стойността на куриерската услуга(ако се използва такава) и цената на писмения превод, за който се прилага съответната тарифа по ценова листа. Повече информация за дължимите такси можете да намерите на страницата на Консулски отдел към Външно министерство: http://www.mfa.bg/bg/pages/view/75

 

 

BGtop
© 2012 veritasd.com Suffusion theme by Sayontan Sinha